Program konferencji szkoleniowej: Rymanów 01.03.2018
9.15 – 10.00 – Rejestracja uczestników
10.00 – 10.15 – Powitanie
10.15 – 11.00 – „Praktyka kiszonkarska” – lek. wet. Zbigniew Dzionek, Schaumann Polska Sp. z o.o.
11.00 – 11.45 – „Produkcja mleka i wołowiny w tradycyjnych systemach chowu z wykorzystaniem lokalnie występujących ras bydła” – prof.dr hab.inż. Joanna Barłowska,
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
11.45 – 12.00 – „Rumistar – zastosowanie enzymów paszowych w żywieniu bydła mlecznego” –
Marcin Winkowski, DSM Nutritional Products Sp. z o.o.
12.00 – 12.20 – Przerwa kawowa, degustacja podkarpackich specjałów
12.20 – 12.40 – „Ekonomika odchowu cieląt” – Piotr Zaremba, Schaumann Polska Sp. z o.o.
12.40 – 13.10 – „Nowoczesne technologie informatyczne wspierające produkcję bydła” –
dr hab.inż. Krzysztof Tereszkiewicz, prof.PRz, Politechnika Rzeszowska
13.10 – 13.30 – Prezentacja produktów firm: CentralFarma, CenterGen
13.30 – 14.00 – Dyskusja, podsumowanie konferencji
14.00 – 15.00 – Obiad

Moderator: prof.dr hab.inż. Maria Ruda
inicjatorka programu „Podkarpacki Naturalny Wypas”